| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
ovidiu Membru 3

Data inscrierii: 16/Ian/2010 Mesaje: 781 Localitate: Sagunto - valencia - españa
|
Trimis: 02/08/2010 13:15 Titlul subiectului: Carnea - pro si împotriva |
|
|
Acun cateva luni a fost difuzat un documentar pe postul de tv national 2 din spania cu o tema interesanta Adventistii traiesc mai mult cu 5 - 10 ani decat ceilalti oameni.
Ieri am observat ca in pagina revelatia este un asemenea documentar tradus (altul dar acelas subiect)
Va rog sa-l vedeti si apoi sa discutam pe acesta tema de sanatate.
http://www.revelatia.ro/docs/the_adventists.html _________________ Multe cai pot parea bune omului dar la urma se vad ca duc la moarte
prov.14 vers.12 |
|
| Sus |
|
 |
ovidiu Membru 3

Data inscrierii: 16/Ian/2010 Mesaje: 781 Localitate: Sagunto - valencia - españa
|
Trimis: 04/08/2010 18:22 Titlul subiectului: |
|
|
Ce se intampla ? cade rau la stomac ? _________________ Multe cai pot parea bune omului dar la urma se vad ca duc la moarte
prov.14 vers.12 |
|
| Sus |
|
 |
valentina Senior

Data inscrierii: 16/Ian/2010 Mesaje: 1173 Localitate: Bacău
|
Trimis: 04/08/2010 20:19 Titlul subiectului: |
|
|
Foarte rau ! _________________ Mi-arată, Doamne, Tu, unde să lucrez ( imnul 646) |
|
| Sus |
|
 |
ovidiu Membru 3

|
Trimis: 04/08/2010 22:08 Titlul subiectului: |
|
|
De ce ? Natural nu ar trebui. Stilul de viata sanatos face parte din solia ingerului al treilea , sau ma insel eu ? _________________ Multe cai pot parea bune omului dar la urma se vad ca duc la moarte
prov.14 vers.12 |
|
| Sus |
|
 |
vasile moderator
Data inscrierii: 20/Ian/2010 Mesaje: 633
|
Trimis: 05/08/2010 19:20 Titlul subiectului: |
|
|
cinci ani mai mult?
si asta pentru...?sa ma stresez ca aia nu minca aialalta nu minca... hmm. de exemplu eu acu mininc niste porumb de zahar fiert nu am dormit 3 nopti ma culc si dorm bustean daca nimeni nu ma deranjeaza dar daca cineva ma deranjeaza pentru bani ma scol si am plecat la atac si nu ma intereseaza cind am sa mor cu cit mai repede cu atit mai frumos.. |
|
| Sus |
|
 |
valentina Senior

|
Trimis: 05/08/2010 20:03 Titlul subiectului: |
|
|
Nici asa ! Inseamna ca nu tii deloc la viata ? Pacat.................. ca e tare frumoasa! _________________ Mi-arată, Doamne, Tu, unde să lucrez ( imnul 646) |
|
| Sus |
|
 |
ovidiu Membru 3

|
Trimis: 06/08/2010 00:17 Titlul subiectului: |
|
|
Vezi Vasile, sunt lucruri pe care la intalnesc la adventisti si nu la inteleg. Majoritatea vad lucrurile ca tine si nu inteleg evanghelia lui Hristos.
Acum ca sa intelegi la ce ma refer am sa-ti dau un exemplu. Teribil de multi adventisti nu inteleg legea celo 10 porunci,si acesta afirmatie o fac si o sustin pentru ca in ani pe care ii am in biserica, doar unul a inteles si mi-a explicat ce sunt cele 10 porunci.Noi vedem LEGEA ca un cod care ne explica cum treduie sa ne comportam fata de Dumnezeu si fata de om.I se mai spune si Legea iubiri ,Legea lui Hristos sau cum vrei sa-i spui.Intotdeauna suntem atenti sa nu facem un furt ,sa nu inselam sa nu , sa nu ..... .Ce nu au inteles si nu inteleg adventistii din ziua de astazi este ca LEGEA nu sufera cind noi pacatuim, ei la randul lor nu sufera .Ca sa ma fac mai explicit am sa dau un exemplu biblic ca sa intelegi ce vreau sa spun prin comentariul meu.
Personajul este Iosif si porțiunea de istorie care ma intereseaza se gaseste in geneza cap 39 si in particular versetele referitoare la fecioria lui Iosif.
1) Vine ispita pentru Iosif
7. Dupa catava vreme, s-a intamplat ca nevasta stapanului sau a pus ochii pe Iosif si a zis: "Culca-te cu mine!"
2) Ce spune Legea ? Exod 20
-vers 14. Sa nu preacurvesti
sau
- vers 17. Sa nu poftesti casa aproapelui tau; sa nu poftesti nevasta aproapelui tau, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui, nici vreun alt fapt care este al aproapelui tau
Ispita intinsa de Satana il facea pe Iosif sa calce 2 porunci ! perfect ? Intersant este raspunsul lui Iosif :genesa 39 vers 9
9. El nu este mai mare decat mine in casa aceasta si nu mi-a oprit nimic, afara de tine, pentru ca esti nevasta lui. Cum as putea sa fac eu un rau atat de mare si sa pacatuiesc impotriva lui Dumnezeu?"
Observi Vasile raspunsul lui Iosif.(in rosu) ..... Si ce ar fi raspuns un adventist din secolul XXI ? Cum as putea eu sa calc porunca a - 7 - a ?
sau Cum as putea eu sa calc porunca a 10 a ?
De ce crezi ca Iosif raspunde altfel ? De ce crezi ca Iosif spune " Cum as putea sa fac eu un rau atat de mare si sa pacatuiesc impotriva lui Dumnezeu?" Lucrul pe care Iosif l-a inteles in comparatie cu adventistii de azi este ca: a calca porunca 7 sau 10 sau care vreti voi ,este egal cu a-L rani pe Dumnezeu ! a pacatui direct impotriva lui Isus.
Acelas lucru il spune fiul pierdut cand se intoarce acasa din pribegie :
-" Tata am pacatuit impotriva cerului si a ta "; de ce nu a spus :Tata am calcat porunca a-5-a, te rog iarta-ma!
PENTRU CA NU SE INTELEGE EVANGHELIA IN ADEVARATUL SENS ,ADVENTISTILOR LI SE PARE GREU SA TINA LEGEA SI INCLUSIV SA INTELEAGA REFORMA SANITARA , SI NU INTELEG CA IN MOMENTUL CAND TE ALIMENTEZI GRESIT SI ITI BATI JOC DE "TEMPLUL DUHULUI SFANT" ITI BATI JOC DE DUMNEZEU., SI EXCLAMI "VIATA ESTE FRUMOASA!" PACAT CA NU INTELEGETI SI NU GANDITI CA IOSIF. _________________ Multe cai pot parea bune omului dar la urma se vad ca duc la moarte
prov.14 vers.12 |
|
| Sus |
|
 |
valentina Senior

|
Trimis: 06/08/2010 14:42 Titlul subiectului: |
|
|
Ovidiu, te-as ruga sa citesti tot ce-ai scris, dar avand in minte, ceea ce se intampla in tine ( in templul tau) cand in biserica intra Dalila cu tot ceea ce tine de ea. Vezi ca tu, si ceilalti ca tine, le e usor sa de-a "sfaturi" dar cand sunt pusi in situatii de acceptare a semenului , li se urca dezaprobarea-n gat si iau foc.
Oare nu si in cazul Dalilelor ar trebui sa zici,: cum as putea eu sa te judec in locul lui Dumnezeu?. _________________ Mi-arată, Doamne, Tu, unde să lucrez ( imnul 646) |
|
| Sus |
|
 |
ovidiu Membru 3

|
Trimis: 06/08/2010 21:26 Titlul subiectului: |
|
|
| valentina a scris: | Ovidiu, te-as ruga sa citesti tot ce-ai scris, dar avand in minte, ceea ce se intampla in tine ( in templul tau) cand in biserica intra Dalila cu tot ceea ce tine de ea. Vezi ca tu, si ceilalti ca tine, le e usor sa de-a "sfaturi" dar cand sunt pusi in situatii de acceptare a semenului , li se urca dezaprobarea-n gat si iau foc.
Oare nu si in cazul Dalilelor ar necesită sa zici,: cum as putea eu sa te judec in locul lui Dumnezeu?. |
Cand faceam practica in spital , un medic de la sectia boli nervoase ne spunea : "Cel mai greu in medicina este sa-l faci pe un nebun sa inteleaga ca este nebun !"
De numeroase ori imi aduc aminte de acest medic si ii dau dreptate ,mai ales de cand am luat calea Domnului. Pe zi ce trece imi dau seama ca este la fel de greu sa-i explic unui frate ca face pacat (fara sa judec) ca unui nebun ca este nebun. Eu am incercat sa avertizez, sa atrag atentia, sa-l ajut pe om sa-si dea seama de un pacat anume , am incercat in toate felurile sa le explic ca plata pacatului este moartea, si am fost acuzat ca judec ,ca fac pa sfantul cum faci si tu Valentina.
Dar afla ca toate eforturile mele sunt notate in ceruri si Domnul stie intentia mea de a urma sfatul lui.
17. "Fiul omului, te pun pazitor peste casa lui Israel. Cand vei auzi un cuvant care va iesi din gura Mea, sa-i instiintezi din componentă Mea!
18. Cand voi zice celui rau: "Vei muri negresit!", daca nu-l vei instiinta si nu-i vei spune, ca sa-l intorci de la calea lui cea rea si sa-i scapi viata, acel om rau va muri prin nelegiuirea lui, dar ii voi cere sangele din mana ta!
19. Dar daca vei instiinta pe cel rau, si el tot nu se va intoarce de la rautatea lui si de la calea cea rea, va muri prin nelegiuirea lui, dar tu iti vei mantui sufletul!
Cand o sa intelegi aceste versete o sa ma intelegi si pe mine!
In rest Domnul cu tine Valentina! _________________ Multe cai pot parea bune omului dar la urma se vad ca duc la moarte
prov.14 vers.12 |
|
| Sus |
|
 |
ioan Membru junior

Data inscrierii: 16/Ian/2010 Mesaje: 378 Localitate: milisauti-suceava
|
Trimis: 06/08/2010 23:37 Titlul subiectului: |
|
|
Ovidiu! din ce ai spus eu inteleg ca legea e strict legata de reforma sanitara(consumul carnii).
Eu nu prea vad acea legatura, poate sunt mai putin informat. Care porunca interzice consumul de carne? Spui ca consumul de carne diminuează lungimea vietii, stii care e media de viata la Austrieci? 76,7 la barbati si 82,2 la femei, si stii ca in afara de vineri cind maninca peste nu prea au zile fara carne. La romini media e mult mai mica cu toate ca se consuma mult mai putina carne. Ca sa nu consumi carne trebuie sa ai cu ce sa o inlocuiesti, e usor de vorbit pentru cei ca mine sau ca tine ovidiu care cistigam destul cit sa ne permitem o alimentatie vegetariana, dar cunosc familii care daca nu organizeaza cu atentie banul nu mai are cu ce plati curentul sau nu are cu ce cumpara un litru de ulei.
In ro pentru cei mai multi nu se pune problema vara ci iarna si atunci cei mai multi cresc cite un animal care iarna ii serveste ca hrana.
Eu sunt împotriva consumului de carne, nu sunt vegetarian dar consum foarte rar carne insa am cu ce sa o inlocuiesc. Eu nu cred ca mintuirea depinde de consumul de carne, nu am gasit nicaieri in biblie ca cine consuma carne (curata) nu va fi mintuit.[/i] _________________ IUBITI-VA UNII PE ALTII ASA CUM V-AM IUBIT EU(A ZIS ISUS). |
|
| Sus |
|
 |
ovidiu Membru 3

|
Trimis: 07/08/2010 01:20 Titlul subiectului: |
|
|
Carnea este o problema pentru poporul lui Dumnezeu.Poate cu momentul o sa scriu un pic despre aceasta tema. Pe linga datele din biblie mai exista informatii din spiritul de profetie si cercetarile stiintifice (vezi documentarul) Problema este ca majoritatea adventistilor il iau pe "NU" in brata si cauta argumente sa nu renunte la carne.De unde stiu? am facut parte din aceasta grupare care spune ,ce este principiu de mantuire? sau daca este rea carnea de ce Dumnezeu scrie Leveticul 11? si multe altele.
Inainte de toate trebuie cerut prin rugaciune ca Domnul sa descopere adevarul despre consumul de carne. Eu am descoperit multe noutati in legatura cu carnea.
Cele mai tari argumente au fost:
--- Dumnezeu a ingaduit carnea dupa potop ca sa scurteze viata omului pacatos.
--- Mancarea de carne ingreuneaza mintea in priceperea bibliei
--- Proteina animala faciliteaza producerea cancerului
----Propagarea de boli (animalele in ultimul timp vor fi bolnave.
--- Taierea animalelor in abatoarele secolului XXI nu se face prin scurgere de sange corespunzator si ramane cantitate mare de sange in trupul animalului (cantitate asemanatoare ca la animalele sugrumate (astazi curentate))
Lista poate continua _________________ Multe cai pot parea bune omului dar la urma se vad ca duc la moarte
prov.14 vers.12 |
|
| Sus |
|
 |
Black_Sheep_oaia_neagra
Data inscrierii: 07/Aug/2010 Mesaje: 15 Localitate: Calan Hunedoara
|
Trimis: 08/08/2010 22:27 Titlul subiectului: |
|
|
Ha Ha Ha .... se pare ca nu cadeti pe aceasi nota ! acum imi dau seama ca la voi nu sunt doar oite ... fie ele si negre... ca atunci ar fi ierbivore si ar accepta invatatura din film ca de sunt tot adventisti ca voi ...sau gresesc? mai exista alt tip de adventisti?. Acum stau si ma gandesc de ce este asa de multa mancatorie intre crestini, inclusiv adventisti ca voi ... exista setea de sange .. sunt uni carnivori care nu iarta nimic ,vor sa-si satisfaca apetitul. _________________ oaia pierduta era neagra? |
|
| Sus |
|
 |
valentina Senior

|
Trimis: 09/08/2010 08:25 Titlul subiectului: |
|
|
Total gresit. Nu ca nu ne intelegem, dar chiar e necesar sa nu avem aceiasi "uniforma" . Suntem convinsi ca ceea ce Ovidiu RECOMANDA, ( nu este porunca) este ceea ce Dumnezeu doreste de la noi. Este adevarat si ce spune Ioan. E o problema legata de finante, care-i face pe multi sa nu asculte de indemnul celor care le vor binele. Se vede cu ochiul liber ca apetitul pentru carne, distruge sanatatea. Dar suntem pacatosi si ne place sa mancam carne. E gustoasa, zemoasa, placuta la vedere si de dorit. Asta ne aminteste de Eva care a gandit cu stomacul si-a uitat de invatatura dreapta si adevarata a Creatorului ei.
Ai accesat un topic in care e vorba de carnea ta frageda si buna de mancat. Nu vrei sa-ti dai numele adevarat ca sa nu fii piatra de poticnire ?. _________________ Mi-arată, Doamne, Tu, unde să lucrez ( imnul 646) |
|
| Sus |
|
 |
valentina Senior

|
Trimis: 09/08/2010 19:37 Titlul subiectului: |
|
|
Si pentru a nu vorbi din carti, vin sa depun marturie ca acest "flagel" : consumul de prea multa carne imbolnaveste. Va spune Valentina, un mancator de carne de mic copil ( tata a avut caverna la plamani/ a fost mai tot timpul prin sanatorii/ cand venea acasa, noua copiilor ne dadea sa mancam destul de numeroase cubulete de sunca pentru a nu ne imbolnavi si noi de plamani). Apoi am lucrat la fabrica de paine, sotul la fabrica de lapte, iar pietenii la abator si vinalcool. Un patrat care ne-a adus " mari beneficii" in ceea ce priveste sanatatea . Sotul a murit de ciroza, prietenii nici ei nu sunt departe, iar noi sotiile lor, fiecare avem "bubele" noastre.
Eu chiar daca am incheiat legamantul cu Dumnezeu, consumul de carne nu a intrat in ceea ce noi zicem NU. Nu chiar asa de multa carne, dar totusi, destula. E buna, a fost punctul forte.
Astazi cand am facut a doua ecografie si am primit acelas diagnostic, ai ceva la rinichiul stang si vino miercuri sa-ti facem investigatii mai amanuntite in spital, nu mi se mai pare ca am avut grija de sanatatea mea, chiar daca ce mancam era bun, miezos si gustos. Ce sa zic. Face ca la o anumita varsta sa devii dependent de un aparat care sa-ti puna in miscare rinichiul, sa fii operat si sa ramai doar un rinichi, sa faci blocaj renal, sau cine stie ce poate face un rinichi care nu-i sanatos ?. Va spun ca nu face. Nici eu, si nici tu, nu am crezut, dar azi vad si-mi pare rau ca nu am crezut ca daca nu mananci sanatos, odata si odata tragi consecintele. _________________ Mi-arată, Doamne, Tu, unde să lucrez ( imnul 646) |
|
| Sus |
|
 |
ovidiu Membru 3

|
Trimis: 17/09/2010 11:41 Titlul subiectului: |
|
|
Cea ce spui tu Valentina este o marturie ! ca tine sunt multi si toti suporta consecintele . Carnea asa cum este ea n imeni nu o poate manca . Citeam intr-o carte unde autorii (erau doi) explicau ca Dumnezeu a lasat in om un sistem de aparare . Omul nu are o dantura de carnivor ,si apoi cand intri intr-o macelarie din cauza mirosului si din cauza nuanțe de sange iti dai stomacul pe dos. (gresesc eu?) Cu toate astea omul se incapataneaza sa manance carne. Satana stie care este efectul daunator al carni in om , si de aceea a apelat la arta culinara ca sa-l faca pe om ca devina carnivor. Cu ajutorul usturoiului , ardeiului si alte condimente (vegetale care plac omului) il pacaleste pe om.
Ce va place cum miroase - carnea sau capsunele ?ce va place sa priviti - un animal omorat si taiat bucati sau un cos cu mere ,pere , caise ,piersici ?
Mai ganditiva la aceste lucruri ! _________________ Multe cai pot parea bune omului dar la urma se vad ca duc la moarte
prov.14 vers.12 |
|
| Sus |
|
 |
Black_Sheep_oaia_neagra
Data inscrierii: 07/Aug/2010 Mesaje: 15 Localitate: Calan Hunedoara
|
Trimis: 08/11/2010 10:51 Titlul subiectului: |
|
|
| vasile a scris: | cinci ani mai mult?
si asta pentru...?sa ma stresez ca aia nu minca aialalta nu minca... hmm. de exemplu eu acu mininc niste porumb de zahar fiert nu am dormit 3 nopti ma culc si dorm bustean daca nimeni nu ma deranjeaza dar daca cineva ma deranjeaza pentru bani ma scol si am plecat la atac si nu ma intereseaza cind am sa mor cu cit mai rapid cu atit mai frumos.. |
Ai auzit de expresia "Corpul nostru este templul Duhului Sfant?" Ei bine daca continui sa fi doar dupa placerile tale o sa dai de rau. Ce garantie ai ca o sa mori frumos si nu a sa chinui din cauza apetitului tau dezvoltat.
Daca cultivi varza de ce nu o manaci tu? nu o mai da la schimb pe gaste sau curcani ("porcii adventisti") ca o sa-ti creasca coltii ca la lup! _________________ oaia pierduta era neagra? |
|
| Sus |
|
 |
vasile moderator
|
Trimis: 08/11/2010 19:10 Titlul subiectului: |
|
|
| eu maninc doar oi..gisca nici nu am gustat,,ti se pare ca porumbul fiert e gisca? sau porc cumva? gresit!mai intereseaza/te apoi mai discutam in rest cele bune...(vasilica sa nu mai arunci cu piatra.) |
|
| Sus |
|
 |
ioan Membru junior

|
Trimis: 08/11/2010 21:55 Titlul subiectului: |
|
|
Si eu cultiv si varza si cartofi si alte legume, dar cu cite chimicale le stropesc......................................... nici la animale nu prea as da ca sa le manince. Oricum finul pe care il dadeam la animale nu a fost niciodata stropit.
Stiti ca odata cu legume fiecare om consuma circa 470 gr. de cele mai periculoase otravuri pe an? din care sunt suficiente 8 grame ca sa mori imediat?
Traim vremuri grele, eu nu sunt carnivor dar am ajuns la concluzia ca in zilele noastre nu mai e nimic sanatos.
lucrez acum la un om de 84 de ani, el spune ca nu a trecut la el o zi ca sa nu consume carne, si cu toate acestea se prezinta tare bine, lucreaza cot la cot cu noi, conduce masina fara probleme si zice ca bolnav nu a fost.
Si sa va spun si o experienta: am pus intro cutie 4 rosii acum doua luni si o saptamina, am scris data pe cutie, si se prezinta inca cumplit de bine (rosii cumparate din magazin) oare sunt asa de normale ca nu se strica???????????????????????????????????????????????????????? _________________ IUBITI-VA UNII PE ALTII ASA CUM V-AM IUBIT EU(A ZIS ISUS). |
|
| Sus |
|
 |
valentina Senior

|
Trimis: 08/11/2010 22:14 Titlul subiectului: |
|
|
Da. Circula o vorba: am pus doua rosii pe televizor si-am plecat in concediu. Daca ma intorc fara un leu, sa am ce manca.
Totusi daca ele in "spatiu " nu se strica, mancandu-le nu ne stricam nici noi. _________________ Mi-arată, Doamne, Tu, unde să lucrez ( imnul 646) |
|
| Sus |
|
 |
cornel Membru 2

Data inscrierii: 16/Ian/2010 Mesaje: 454 Localitate: Bukovina
|
Trimis: 10/11/2010 23:15 Titlul subiectului: |
|
|
| ioan a scris: |
Si sa va spun si o experienta: am pus intro cutie 4 rosii acum doua luni si o saptamina, am scris data pe cutie, si se prezinta inca foarte bine (rosii cumparate din magazin) oare sunt asa de normale ca nu se strica???????????????????????????????????????????????????????? |
Daca am fi si noi ca rosiile lea ar fi ceva............... _________________ "Fiecare facea ce-i placea caci pe vremea aceea nu era Imparat in Israel " |
|
| Sus |
|
 |
ovidiu Membru 3

|
Trimis: 11/11/2010 01:14 Titlul subiectului: |
|
|
[quote="ioan"]Si eu cultiv si varza si cartofi si alte legume, dar cu cite chimicale le stropesc..................
De ce le stropesti? daca sti ca face rau omului? _________________ Multe cai pot parea bune omului dar la urma se vad ca duc la moarte
prov.14 vers.12 |
|
| Sus |
|
 |
ioan Membru junior

|
Trimis: 11/11/2010 20:10 Titlul subiectului: |
|
|
[quote="ovidiu"] | ioan a scris: | Si eu cultiv si varza si cartofi si alte legume, dar cu cite chimicale le stropesc..................
De ce le stropesti? daca sti ca face rau omului? |
OVIDIU!
Daca nu stropesti cu nimic nu apuca sa faca nici fruct cit mazare.
Intreaba-l pe Vasile si el iti explica mai bine ca el e PROFI.
Si oricum iarna cumpar ca nu creste nimic in zapada, ............SI CE CUMPERI?????????????????????????????? _________________ IUBITI-VA UNII PE ALTII ASA CUM V-AM IUBIT EU(A ZIS ISUS). |
|
| Sus |
|
 |
ovidiu Membru 3

|
Trimis: 12/11/2010 10:08 Titlul subiectului: |
|
|
Eu am fost adoptat intr-o tara in care agricultura este la loc de frunte.Daca te uiti pe soselele voastre in Austria sigut o sa vezi camioane - frig cu numar spaniol. Toata Europa mananca din Spania . Acum zona cea mai cunoscuta in productia de rosi ,ardei sec este ALMERIA. Acum ce nu stiu multi de acest tinut este de exemplu ca esxista un spital cu profil de Toxicologie in care zilnic sunt internati de urgenta agricultori din aceasta zona din cauza produselor toxice cu care stopesc. - multi au murit. Ce nu se stie este ca pamantul cel mai poluat din Europa este in Almeria. Dar ce se stie si mai putin este de laboratoarele genetice care prepara viitoarea generatie de ardei si rosi, conform cereri clientului.
Acum asta nu inseamna ca trebuie sa mancam carne. Din doua rele alegem pe cea mai putin rea. Acum problema este ca carnea produsa este plina de HORMONI (ei zic de crestere) Rezultatul nu se cunoste dar ce stiu sigur ca acesti hormoni care pe calea carni ajung in noi si rezultatul este fara cuvinte.
Saptamana trecuta in Andalucia o fata de 10 ani a nascut un baietel. Cum a ajuns la maturitate o fata de 10 ani ?Cum a ajuns mamica la 10 ani? Nu credeti ca hormoni de "crestere" cu care se trateaza pui ca intr-o luna sa fie gaini au disparut ? Mai ganditi-va! _________________ Multe cai pot parea bune omului dar la urma se vad ca duc la moarte
prov.14 vers.12 |
|
| Sus |
|
 |
valentina Senior

|
Trimis: 12/11/2010 16:21 Titlul subiectului: |
|
|
Tot hormonii or fi dus-o in pat cu dusmanul? _________________ Mi-arată, Doamne, Tu, unde să lucrez ( imnul 646) |
|
| Sus |
|
 |
cornel Membru 2

Data inscrierii: 16/Ian/2010 Mesaje: 454 Localitate: Bukovina
|
Trimis: 12/11/2010 18:18 Titlul subiectului: |
|
|
Daca fata este cea care a fost data si la TV , atunci este vorba de o fata care provine din Romania si face parte dintr-o etnie care de numeroase ne-au facut si ne fac de ras .Referitor la subiect cunosc persoane care au renuntat la carne complet fara sa inlocuiasca iar acum au probleme suficient de serioase cu sanatatea . Si recunosc ca au gresit . Consum cumplit de rar carne si nu datorita studiului pe care l-am facut si datorita convingeri la care am ajuns ci motivul este ca nu ami place .Multi sunt de acord cu consumul datorita poftei si placerii de a consuma .Nu fac parte dintre ei si nu din cauza poftei sunt de acord cu consumul carni , dar nu sunt de acord cu abuzul si imbuibarea cu carne si chiar cu soia _________________ "Fiecare facea ce-i placea caci pe vremea aceea nu era Imparat in Israel " |
|
| Sus |
|
 |
ioan Membru junior

|
Trimis: 12/11/2010 18:38 Titlul subiectului: |
|
|
| ovidiu a scris: | Eu am fost adoptat intr-o tara in care agricultura este la loc de frunte.Daca te uiti pe soselele voastre in Austria sigut o sa vezi camioane - frig cu numar spaniol. Toata Europa mananca din Spania . Acum zona cea mai cunoscuta in productia de rosi ,ardei sec este ALMERIA. Acum ce nu stiu multi de acest tinut este de exemplu ca esxista un spital cu profil de Toxicologie in care zilnic sunt internati de urgenta agricultori din aceasta zona din cauza produselor toxice cu care stopesc. - multi au murit. Ce nu se stie este ca pamantul cel mai poluat din Europa este in Almeria. Dar ce se stie si mai putin este de laboratoarele genetice care prepara viitoarea generatie de ardei si rosi, conform cereri clientului.
Acum asta nu inseamna ca trebuie sa mancam carne. Din doua rele alegem pe cea mai putin rea. Acum problema este ca carnea produsa este plina de HORMONI (ei zic de crestere) Rezultatul nu se cunoste dar ce stiu sigur ca acesti hormoni care pe calea carni ajung in noi si rezultatul este fara cuvinte.
Saptamana trecuta in Andalucia o fata de 10 ani a nascut un baietel. Cum a ajuns la maturitate o fata de 10 ani ?Cum a ajuns mamica la 10 ani? Nu credeti ca hormoni de "crestere" cu care se trateaza pui ca intr-o luna sa fie gaini au disparut ? Mai ganditi-va! |
In anul 1931, luna iulie a fost nasut un baietel a carui mama a fost de nici 12 ani, il cunosc pe acel om, oare tot din cauza puilor? eu zic ca nu eu zic ca a gustat din fruct inainte sai vina vremea. _________________ IUBITI-VA UNII PE ALTII ASA CUM V-AM IUBIT EU(A ZIS ISUS). |
|
| Sus |
|
 |
ioan Membru junior

|
Trimis: 12/11/2010 18:46 Titlul subiectului: |
|
|
| valentina a scris: | | Tot hormonii or fi dus-o in pat cu dusmanul? |
De unde stii ca a fost dusman? La tigani se casatoresc de la 7-8 ani.
Cunosc un tigan care sa casatorit la 11 ani si fata avea 9 ani. _________________ IUBITI-VA UNII PE ALTII ASA CUM V-AM IUBIT EU(A ZIS ISUS). |
|
| Sus |
|
 |
ioan Membru junior

|
Trimis: 12/11/2010 18:54 Titlul subiectului: |
|
|
| cornel a scris: | | Daca fata este cea care a fost data si la TV , atunci este vorba de o fata care provine din Romania si face parte dintr-o etnie care de numeroase ne-au facut si ne fac de ras .Referitor la subiect cunosc persoane care au renuntat la carne total fara sa inlocuiasca iar acum au probleme suficient de serioase cu sanatatea . Si recunosc ca au gresit . Consum tare rar carne si nu datorita studiului pe care l-am facut si datorita convingeri la care am ajuns ci motivul este ca nu ami place .Multi sunt de acord cu consumul datorita poftei si placerii de a consuma .Nu fac parte dintre ei si nu din cauza poftei sunt de acord cu consumul carni , dar nu sunt de acord cu abuzul si imbuibarea cu carne si chiar cu soia |
Poi cu ce sa inlocuiesti carnea iarna la tara? E usor de vorbit cind esti ntrun loc unde iti permiti, dar cunosc familii care mai ales iarna daca nu taie un animal nu are ce pune pe masa decit daca ar fierbe graunti sau griu, vara se mai descurca oamenii dar problema e iarna.
Cine zice ca nu am dreptate sa vina cu mine de sarbatori cind o sa fiu acasa in niste sate din estul romaniei si dupa ce va vedea cum traiesc unii oameni le va putea explica cum sa renunte la carne, si dupa ce va vedea ce detin acei oameni le va putea explica cu ce sa inlocuiasca carnea. _________________ IUBITI-VA UNII PE ALTII ASA CUM V-AM IUBIT EU(A ZIS ISUS). |
|
| Sus |
|
 |
ioan Membru junior

|
Trimis: 12/11/2010 19:03 Titlul subiectului: |
|
|
| ovidiu a scris: | Carnea este o problema pentru poporul lui Dumnezeu.Poate cu momentul o sa scriu un pic despre aceasta tema. Pe linga datele din biblie mai exista informatii din spiritul de profetie si cercetarile stiintifice (vezi documentarul) Problema este ca majoritatea adventistilor il iau pe "NU" in brata si cauta argumente sa nu renunte la carne.De unde stiu? am facut parte din aceasta grupare care spune ,ce este principiu de mantuire? sau daca este rea carnea de ce Dumnezeu scrie Leveticul 11? si multe altele.
Inainte de toate trebuie cerut prin rugaciune ca Domnul sa descopere adevarul despre consumul de carne. Eu am descoperit multe noutati in legatura cu carnea.
Cele mai tari argumente au fost:
--- Dumnezeu a ingaduit carnea dupa potop ca sa scurteze viata omului pacatos.
--- Mancarea de carne ingreuneaza mintea in priceperea bibliei
--- Proteina animala faciliteaza producerea cancerului
----Propagarea de boli (animalele in ultimul timp vor fi bolnave.
--- Taierea animalelor in abatoarele secolului XXI nu se face prin scurgere de sange corespunzator si ramane cantitate mare de sange in corpul animalului (cantitate asemanatoare ca la animalele sugrumate (astazi curentate))
Lista poate continua |
Poi la noi e cam "DUPA POTOP" (in ro).
Cele relatate mai sus sunt TEORIE, practica e alta.
Taierea animalelor prin curentare cred ca te referi la pasari, ca mam interesat si mi sa spus ca animalele sunt sacrificate numai prin taiere. _________________ IUBITI-VA UNII PE ALTII ASA CUM V-AM IUBIT EU(A ZIS ISUS). |
|
| Sus |
|
 |
vasile moderator
|
Trimis: 12/11/2010 19:04 Titlul subiectului: |
|
|
| ce faci ioane postezi din 2 in doua minute ? nu vezi ca este edit pe acolo inainte de a posta exista meniul previzualizare |
|
| Sus |
|
 |
|