Pagina de start a forumului azs-bucovinaforum.ro azs-bucovinaforum.ro
discutii despre religie si spiritualitate

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

intrebari din biblie

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului azs-bucovinaforum.ro -> intrebari si raspunsuri biblice
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
adminis
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 15/Ian/2010

MesajTrimis: 19/01/2010 18:48    Titlul subiectului: intrebari din biblie Raspunde cu citat (quote)

In Exodul, cap. 6;2,3 Dumnezeu spune de data aceasta ca Eu sunt Domnul , M-am aratat ca Dumnezeul Cel Atotputernic; dar n-am fost recunoscut de el sub Numele Meu ca " Domnul".
- Sa fie aceasta precizare, ca poporul sa nu mai aiba teama de numele impunator, Dumnezeu Atotputernic ?
- Sa fie ca o "indulcire" a numelui cum ar fi de la tata ............la tatic ?.
valentina
Senior
Senior

Data inscrierii: 16/Ian/2010

MesajTrimis: 27/01/2010 16:47    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

1- Eu iti voi da niste table de piatra cu Legea si poruncile, pe care le-am scris pentru invatatura lor....Tablele erau lucrarea lui Dumnezeu, si scrisul era scrisul lui Dumnezeu sapat pe table.
2- Domnul a zis lui Moise; taie doua table de piatra ca cele dintai, si eu voi scrie pe ele cuvintele care erau pe tablele dintai pe care le-ai sfaramat.

1- table erau taiate si scrise de Dumnezeu.
2- table erau taiate de Moise si scrise de Dumnezeu.

1- table au fost sfaramate.
2- table sunt si azi in chivot.

1+1+1 = lucrarea lui Dumnezeu e sfaramata de om .

De aceea cred eu ca oamenii nu dau atentie poruncilor lui Dumnezeu.
michelinebeaulieu

Data inscrierii: 10/Apr/2010

MesajTrimis: 10/04/2010 11:16    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Lui Petru i s-a dat sa fie pescar de oameni;de ce nu si-a folosit aptitudinea,in loc sa se lepede de El,pentru a convinge multimile sa nu ucida pe Iisus???

Ca asta e planul lui Dumnezeu,n-am crezut asta niciodata;Dumnezeu care a dat porunca "sa nu ucizi",vine mai apoi si arata uciderea-si chiar a Sine insusi-ca metoda de educatie???

Parca ar fi vorba de lupul din poveste,nu de Dumnezeu.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
vasile
moderator

Data inscrierii: 20/Ian/2010

MesajTrimis: 10/04/2010 11:41    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ucenicia presupune schimbarea competenţelor. Ai fost pescar de peşte, acum te fac pescar de om. Petru este în devenire. Ucenicia desfiinţează proverbul: "câinele bătrân nu mai învaţă lucruri noi".
Petru se mişcă în Evanghelie între cele două competenţe ale sale: cea nou câştigată, pentru oameni şi cea veche la care se întoarce îndată ce este în depresie, pe urmă moartea Domnului, la undiţele sale.
Din clipă în moment iese de pe axa pescăriilor sale, de om şi peşte, peşte şi om şi experimentează a ajunge umblător pe ape. Ratează. Tragi-comică ratare.
Când Isus este vândut, Petru îşi încearcă talentul de războinic încercând să lupte cu un cuţit de eviscerat peşte.
vasile
moderator

MesajTrimis: 10/04/2010 16:47    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Petru nu ştie să mintă, nu ştie să îşi schimbe accentul şi vorbirea, nu ştie să meargă pe ape…
Petru experimentează să taie un gât. Nu ştie, este incompetent. Vrea gâtul şi îi iese urechea. Prost mânuitor de sabie. Cosorul nu-l ascultă în mâna de pescar care a decupat doar în burţi de peşte. Ratează din nou. Trist-dramatică ratare.
Tot ce face Petru în alte domenii de competenţă decât Evanghelia şi pescuitul de oameni este glorioasă ratare şi facere de râs…. chiar şi fostul său domeniu de excelenţă. Nici să pescuiască nu mai ştie şi nu mai poate fără Domnul (Ioan cap. 21)
Ucenicia se desăvârşeşte atunci când toate domeniile de performanţă ale trecutului sunt lăsate în urmă.
valentina
Senior
Senior

MesajTrimis: 10/04/2010 20:32    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da, cand esti "gol" poti sa fii umplut. Cand Petru a renuntat la "el", cand s-a golit, a putut Duhul Sfant sa-l inunde.
vasile
moderator

MesajTrimis: 11/04/2010 07:14    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Fostul pescar devine păstor… "Paşte mieluşeii Mei".
Războinicul ratat devine împăciutor între oameni... "Paşte oiţele Mele".
Ucenicul trebuie să fie de râs, frânt şi învins, ratat în mod desăvârşit şi umilit la el acasă pentru a fi antrenat să lucreze schimbarea competenţelor în alţii.
Pescarul descalificat la scenă deschisă devine cel mai bun maestru pentru cei care vor să devină pescari de oameni.
Războinicul ruşinat devine cel mânuitor al cârjei pastorale.
ovidiu
Membru 3
Membru 3

MesajTrimis: 14/05/2010 23:34    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

valentina a scris:
1- Eu iti voi da niste table de piatra cu Legea si poruncile, pe care le-am scris pentru invatatura lor....Tablele erau lucrarea lui Dumnezeu, si scrisul era scrisul lui Dumnezeu sapat pe table.
2- Domnul a zis lui Moise; taie doua table de piatra ca cele dintai, si eu voi scrie pe ele cuvintele care erau pe tablele dintai pe care le-ai sfaramat.

1- table erau taiate si scrise de Dumnezeu.
2- table erau taiate de Moise si scrise de Dumnezeu.

1- table au fost sfaramate.
2- table sunt si azi in chivot.

1+1+1 = lucrarea lui Dumnezeu e sfaramata de om .

De aceea cred eu ca oamenii nu dau atentie poruncilor lui Dumnezeu.

Filozofie multa si fara folos. Legea a existat din vesnicie, pacatul nu este o complicații a umanitatii ci este o dificultăți universala,si Legea va fi vesnica. Ne place sau nu asta este.
ioan
Membru junior
Membru junior

MesajTrimis: 16/09/2010 21:59    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Luca 18.10-14 este redata oilda vamesului si a fariseului.
La cine sa referit fariseul cind a spus in vers. 11 cind a spus: ITI MULTUMESC DUMNEZEULE CA NU SUNT CA "CEILALTI OAMENI"?
Cine sunt "ceilalti"? cei din lume sau cei din biserica?
valentina
Senior
Senior

MesajTrimis: 17/09/2010 15:00    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Fiind intr-o biserica, presupun ca s-a referit la cei din jurul lui, frati de credinta.
lisa & Adi

Data inscrierii: 26/Feb/2011

MesajTrimis: 05/03/2011 16:40    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ioan a scris:
Luca 18.10-14 este redata oilda vamesului si a fariseului.
La cine sa referit fariseul cind a spus in vers. 11 cind a spus: ITI MULTUMESC DUMNEZEULE CA NU SUNT CA "CEILALTI OAMENI"?
Cine sunt "ceilalti"? cei din lume sau cei din biserica?

parerea mea este ca si la unii si la altii se refera. Textul spune asa:11. Fariseul statea in picioare si a inceput sa se roage in sine astfel: "Dumnezeule, Iti multumesc ca nu sunt ca ceilalti oameni, hrapareti, nedrepti, preacurvari sau chiar ca vamesul acesta.

deci se referea si la vamesul acesta ,care cu siguranta nu avea ce cauta in templu ,pt ca nu l+ar fi lasat ei (doar nu o sa se spurce ei prin prezenta lui intre ei)
Sus
lisa & Adi

Data inscrierii: 26/Feb/2011

MesajTrimis: 05/03/2011 16:46    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

vasile a scris:
Petru nu ştie să mintă, nu ştie să îşi schimbe accentul şi vorbirea, nu ştie să meargă pe ape…
Petru încearcă să taie un gât. Nu ştie, este incompetent. Vrea gâtul şi îi iese urechea. Prost mânuitor de sabie. Cosorul nu-l ascultă în mâna de pescar care a tăiat doar în burţi de peşte. Ratează din nou. Trist-dramatică ratare.
Tot ce face Petru în alte domenii de competenţă decât Evanghelia şi pescuitul de oameni este glorioasă ratare şi facere de râs…. chiar şi fostul său domeniu de excelenţă. Nici să pescuiască nu mai ştie şi nu mai poate fără Domnul (Ioan cap. 21)
Ucenicia se desăvârşeşte atunci îndată ce toate domeniile de performanţă ale trecutului sunt lăsate în urmă.

si totusi fratele Petru a facut ceva ce nu a mai facut nimeni dintre oameni ....el a mers pe apa...o vreme....apoi cand nu s-a mai uitat la Cel ce i-a poruncit sa vina la El ,si se uita la vant ,la valuri , a inceput sa se scufunde. Dintre toti ucenicii ,doar el a indraznit sa faca o asemenea experienta cu Domnul,si sa-i ceara lui Isus sa-i porunceasca sa vina la El pe ape.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului azs-bucovinaforum.ro -> intrebari si raspunsuri biblice Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum